Sunlighten Kempen, dat de gelijknamige infrarood sauna’s verkoopt, heeft zijn showroom in Balen dubbel zo groot gemaakt. De komende maanden komen er alle 8 types die de Amerikaanse fabrikant produceert. Daarmee wordt Sunlighten Kempen 1 van de weinige in de Benelux die alle modellen in de showroom heeft.

Zaakvoerder van Sunlighten Kempen is Bert Van Balen die met rugklachten op zoek ging naar een infrarood sauna die hem daarvan kon verlossen. Dat bracht hem bij het Amerikaanse merk Sunlighten. Zijn klachten verdwenen en dat leverde hem het idee om het merk zelf te gaan verkopen.

Aan Nagelsberg in Balen opende hij een showroom, die recent is vergroot. “We hebben een deel van het atelier mee bij de showroom genomen”, legt Bert Van Balen uit. “Dat biedt ons de kans om meer modellen tentoon te stellen. De klanten vragen ernaar. Tot dusver hadden we bijvoorbeeld geen 1-persoonssauna staan omdat die sterk gelijkt op een 2-persoons. Maar toch willen mensen eens die 1-persoons hebben gezien vooraleer ze hem kopen.”

Intussen is de verdeler van Sunlighten in Limburg weggevallen. “We richten nu ook onze communicatie op Limburg om potentiële klanten van daaruit naar ons te halen.”

Schrijnwerkerij overgenomen
De zaakvoerder heeft trouwens nog nieuws. In augustus vorig jaar nam hij de schrijnwerkerij van zijn vader – Schrijnwerkerij Van Balen in Balen – over. Sinds januari is zijn vader volledig met pensioen. “Met de schrijnwerkerij doen we alle binnen- en buitenschrijnwerk”, vertelt de zoon. “En alles volledig op maat.”