Sumitomo Warehouse bouwt state-of-the-art magazijn in Grobbendonk

savoye IntelisHet nieuwe distributiecentrum van dienstverlener Sumitomo Warehouse in Grobbendonk krijgt een primeur. Savoye, een onderdeel van de Groupe Legris Industries, zal er de geautomatiseerde orderverzamelsystemen, de rollenbanen en zowel het WCS als het WMS leveren. Het is het eerste project dat gebruik zal maken van IntelisTM, het nieuwe rollenbanensysteem. “Wij zagen dat Savoye zowel de competentie als de ervaring had om een verscheidenheid aan goederenstromen te beheren”, vertelt sitemanager Tom Leys van Sumitomo Warehouse.” Het huidige WMS, ontworpen door zusterbedrijf a-SIS, is krachtig genoeg om met complexe data om te gaan, zoals bijvoorbeeld serienummerregistratie, houdbaarheidsdata en batch controle. Gezien onze doelstelling om onze klanten de best mogelijke ‘time to market’ te bieden, wilden wij alleen samenwerken met leveranciers met een brede ervaring met het automatiseren van magazijnen en uitzonderlijke projectkwaliteiten.”

Sumitomo Warehouse heeft voor Grobbendonk gekozen na een nauwkeurige afweging van alle opties. “De doelstelling was om een site te ontwikkelen dat in staat is om onze klanten toegevoegde waarde te bieden”, vertelt sitemanager Tom Leys. “Door de opstoppingen rondom Antwerpen besloten wij te gaan voor transport over water. Deze binnenhaven, ook wel Antwerp East Port genoemd, heeft uitstekende verbindingen met havens als Zeebrugge, Antwerpen en Rotterdam. In tegenstelling tot deze havens kennen wij in Grobbendonk zeer korte lostijden. We hebben zelfs een record brekende 10 minuten gehaald om een container vanaf het schip te lossen en het binnen het magazijn te krijgen. Deze hele operatie geeft onze klanten een extreem korte ‘time to market’.” De site heeft ook een AEO (Autonomic Economic Operator) certificering zodat het onder meer snel en effectief douaneactiviteiten kan uitvoeren.

In Grobbendonk worden de Europese distributieactiviteiten gecentraliseerd voor Mizuno, een vooraanstaande fabrikant van artikelen en kleding voor golf, hardloop en andere sporten. “Toch wordt het magazijn al ingericht als een multi-customer site”, vervolgt Leys. “Voor Mizuno nemen wij al verschillende goederenstromen voor onze rekening. Wij beleveren zowel de groothandel als de detailhandel en zelfs de consument. Het magazijn verzamelt orders op piece picking als op carton picking niveau.” De IntelisTM rollenbanen zullen goederen naar de 3 niveaus van het legbordmagazijn transporteren en dit gedeelte beslaat circa 12 000 m² van het totaaloppervlak van 200 000 m². Savoye levert ook de verpakkingsmachines aan het einde van de rollenbanen. Eind september dient de volledige opstelling operationeel te zijn.