Suiker alleen voor in de koffie? Niet in Westerlo

suikerontharingHilde Laenen van schoonheidsinstituut Payeska in Westerlo is gestart met de invoer van de suikerontharingscrèmes Royx Pro, een Pools product. Ze heeft daarvoor de exclusiviteit bedongen voor de Benelux. Naast de verkoop aan professionelen organiseert ze ook opleidingen aan collega schoonheidsspecialistes. Op korte tijd kon ze al 65 klanten over heel Vlaanderen overtuigen om met de producten te werken.

“Suikerontharing is een techniek die al van 3.000 voor Christus bestaat”, vertelt Hilde Laenen. “Hij wordt veel gebruikt in bijvoorbeeld de Verenigde Arabische Emiraten en Turkije en bij ons in het salon doen we dat ook al 15 jaar. Over het algemeen is de techniek bij ons weinig bekend. In België zijn 2 marktleiders die de suikerpasta’s aanbieden, maar die zijn vrij duur. Mijn boekhouder raadde aan om eens elders te gaan zoeken en zo kwam ik terecht bij de Poolse fabrikant.”

Niets dan voordelen
Laenen is volledig overtuigd van de voordelen van suikerontharingen. “Ze zijn 100% natuurlijk want de pasta bestaat alleen uit water, citroen en suiker. Je kan die trouwens eten. De behandeling is 50% minder pijnlijk en je verwijdert ook de dode huidcellen, waardoor de crème ook een peeling is. Bovendien krijg je geen allergische reacties en veel minder ingroeiende haartjes dan bij de klassieke harsontharing.”

De Westelse onderneemster was onlangs op een beurs in Dusseldorf en stelde vast dat er steeds meer producten voor suikerontharingen op de markt komen. “We gaan daar de komende jaren ook bij ons steeds meer over horen”, weet ze.