SuezDe vestiging van SUEZ in Beerse heeft de eerste prijs gekaapt in de Challenge Innovation van Groep SPIE. De nieuwe minicontainer Solido won in de categorie milieu-impact.

Met de Challenge Innovation wil SPIE Belgium de leveranciers die een prioriteit maken van innovatie op product-, service- en organisatieniveau, een onderscheiding toekennen. Een 40-tal leveranciers stelde zijn kandidatuur met 159 verschillende projecten. Daaruit koos de jury 10 projecten en zij kregen gisteren een bekroning.

Aantal transporten beperkt
De Solido-minicontainer kan tot 1500 kg afval opslaan op een oppervlakte van slechts 3m². Koen Van den Brande, sales director bij SUEZ Recycling and Recovery Belgium in Beerse: “In de container kunnen zowel vast afval als alle soorten ‘zacht’ niet-gevaarlijk afval zoals restafval, verpakt organisch afval, papier en karton, plastiekfolie, glas als andere te recycleren afvalstromen worden verzameld. De container zorgt ervoor dat het aantal transporten voor de ophaling van het afval drastisch worden verminderd waardoor die een positieve impact heeft op de CO2-uitstoot. De containers worden opgeladen door een elektronisch transpallet per 8 stuks op een speciale kraanvrachtwagen en bij SUEZ schoongemaakt. De containers zijn lek- en geurvrij en kunnen worden toegepast in dichtbevolkte stedelijke gebieden, zijn ideaal voor gebruik bij restaurants en hotels, bedrijfskantoren, lokale overheidsinstellingen en zelfs op industriële sites.”

Manu De Keuster, directeur aankopen bij SPIE Belgium: “Bij SPIE Belgium besteden we de grootste aandacht aan de selectie van de leveranciers waarmee we werken. We kijken er enerzijds op toe dat ze op product- of serviceniveau de grootst mogelijke kwaliteit leveren, en anderzijds dat ze onze waarden delen en weten wat onze prioriteiten zijn. SUEZ past zeer zeker in onze visie, maakt duidelijk prioriteit van vernieuwing en denkt mee met de klant.”