Stuntteam bestelt trailer bij A&C Noyens

A&C noyensMeervoudig wereldkampioen Kenny Belaey heeft bij trailerbouwer A&C Noyens uit Olen een mobiel trial bike parcours laten produceren. Al het materiaal zit verzameld in een promotieaanhangwagen waarmee het Belaey Trials Team een Europese tournee zal ondernemen. De wagen is voorgesteld bij de opening van het Autosalon in Brussel.

“Deze volledig uitgeruste aanhangwagen heeft allerlei technische aspecten waaronder uitschuifbare en uitklapbare delen, een afgeronde voorwand langs waar ze op de aanhangwagen kunnen fietsen, een ruimte voor een DJ, een leefruimte, enz.”, somt Jan Noyens op. De Europees gekeurde aanhangwagen neemt het volledige parcours mee: blokken, jumps, springboxen en een muziekinstallatie. Daarmee kan het Belaey Trials Team de hele wereld rondreizen om stuntshows op te voeren.

“We zijn erg trots dat we dit unieke concept en een wereldpremière hebben mogen ontwikkelen en bouwen”, zegt Jan Noyens. Het mobiele parcours is te bezichtigen tijdens het Autosalon van Brussel dat nog loopt tot 25 januari.

Familiebedrijf
A&C Noyens is gespecialiseerd in de fabricatie van trailers en aanhangwagens op maat. “Het is heel specifiek wat we doen”, vult Hans Noyens aan. “Deze week bijvoorbeeld heeft een vrachtwagen ons atelier verlaten die werd ingericht als mobiel trainingscenter voor brandweerlui. Die vertrekt naar Abu Dhabi. We werken merendeels voor de Europese markt, maar soms gaat het verder.”

A&C Noyens stelt 25 mensen te werk. Het bedrijf werd opgericht door Frans Noyens en echtgenote Rita Wens, en intussen zijn ook de zonen Jan, Sven en Hans erin actief.