Studio Mira ontwerpt exclusiviteiten voor Mamzel

studio miraStudio Mira, het grafisch bureau van Griet Carens uit Westerlo, heeft zopas een verjaardagskalender ontworpen voor cadeautjesbedrijf Mamzel. Voordien waren dat ook al groeikaarten en een wenskaartendoosje. Studio Mira mag zich tot het selecte kransje van ontwerpers rekenen die hebbedingen leveren voor het label ‘Designed for Mamzel’.

Mamzel heeft zijn thuisbasis in Lummen en wordt geleid door Kim Hardy. Via de website maar vooral via homeparties brengt ze, samen met een kleine 100 Mamzellen, originele cadeautjes aan de man. Of liever: vrouw, want het doelpubliek is vrouwelijk.

Verkoop loopt goed
“Het was een droom om voor hen te kunnen ontwerpen”, vertelt Griet Carens van Studio Mira. “Hun positieve manier van in het leven staan sluit nauw aan bij de mijne. Een jaar geleden heb ik met hen contact opgenomen en ben mijn wenskaarten gaan voorstellen. Ze waren meteen enthousiast en hebben een bestelling geplaatst. Nadien heb ik voor hen een set van 5 groeikaarten gemaakt, dat zijn wenskaarten in handgeschept papier met bloemenzaadjes in. Je kan het papier in de grond steken en dan groeien er bloemen. En nu is er een verjaardagskalender. Het leuke aan de opdrachten is dat ik niet alleen ontwerp maar ook het hele drukproces opvolg. En het loopt goed, er wordt veel verkocht van mijn ontwerpen. De producten die ik voor hen maak, zijn trouwens exclusief voor Mamzel.”

De samenwerking loopt intussen verder. De Westelse ontwerpster is al bezig met een nieuwe opdracht.