Studio Koop Fotografie is Google Vertrouwde Fotograaf

studio koopStudio Koop Fotografie uit Beerse mag zich sinds kort Google Vertrouwde Fotograaf voor de provincie Antwerpen noemen. Google heeft zaakvoerder Dimitri Janssens, gespecialiseerd in  begin mei gecontacteerd om aan dit project deel te nemen. “Hiervoor moest ik enkele test afleggen om in aanmerking te komen en om het label van Google Vertrouwde Fotograaf te halen”, vertelt Janssens. “Elke fotograaf krijgt zijn regio toegewezen. Voor mij is dit de provincie Antwerpen.” Sindsdien draagt de specialist in product fotografie en 360º product fotografie het officiële Google-label ‘Google Vertrouwde Fotograaf’. “Bedrijven kunnen mij rechtstreeks contacteren, maar op dit moment is het product nog niet echt gekend en ga ik ermee de boer op.”

Elk bedrijf dat een Google Places vermelding heeft komt in aanmerking voor een Google Bedrijfsreportage. “Dezelfde Street View-technologie die is gebruikt voor straten over de hele wereld, is nu beschikbaar voor bedrijven.  Hoogkwalitatieve, interactieve panorama’s van 360 graden geven een online binnenzicht. Dit is ideaal om consumenten te laten kennismaken met een toonzaal, winkel, restaurant of hotel.” Met de interactieve functies kunnen de klanten die het bedrijf online vinden, er rondwandelen, het interieur verkennen en de zaak van dichtbij bekijken.

google fotoDe virtuele tour laat zich in verschillende producten van Google zien: Google Search, Google Maps en Google+. “Het is evident dat dit tot een betere pageranking leidt in de zoekresultaten van Google. Doorgaans krijgen bedrijven die een Google Bedrijfsreportage lieten uitvoeren 20 tot 30 procent meer bezoeken.” Een extra voordeel is dat consumenten een bedrijf makkelijk vinden via hun mobiele toestellen: smartphones en tablets.

De voorbije weken merkte Dimitri Janssens een grote interesse voor dit concept. “Vooral bedrijven die hun aanwezigheid op het internet belangrijk vinden, hebben hier voordeel bij.” Al verschillende Kempense bedrijven deden een beroep op Studio Koop Fotografie. Het gaat onder andere over  4bikes uit Westerlo, Krijnen Keukens uit Oostmalle, Hotel Verlooy uit Geel, Cafe-brasserie De Rekruut en Restaurant De Weerelt uit Turnhout

Studio Koop Fotografie is opgericht door Rob Koop en in 2008 overgenomen door Dimitri Janssens. Hij doet regelmatig een beroep op freelancers indien nodig en realiseerde in 2012 een omzet van 135 000 euro.

Bijgewerkt op 16/8: We hebben innovatie fotografen in de Kempen, want Serge Scheffer van Foto Serge uit Herenthout meldde ons dat ook hij Google Trusted Photographer is.