Voor de tweede keer sloegen hogeschool Thomas More en ICT-bedrijf VanRoey.be uit Turnhout de handen in mekaar voor de organisatie van een hackaton. Tijdens de hackaton werkten 2 studenten/programmeurs een dag samen aan een softwareproject dat aansluitend werd beoordeeld op zijn originaliteit en uitvoering. 6 winnaars mochten naar huis met een Polar Smartwatch.

VanRoey.be onderhoudt samenwerkingen met onderwijsinstellingen via presentaties over ondernemerschap of werken in ICT, stageplaatsen, het aanleveren van materialen, enz. Dat het bedrijf samenwerkt met Thomas More, mag niet verbazen. Pat Van Roey: “Ik zat er zelf op de schoolbanken zoals ook heel veel van onze medewerkers. Ik ben ervan overtuigd dat dit ons succes mee heeft bepaald. We kunnen stilaan spreken van een structurele samenwerking. Het ICT-team van Thomas More Kempen speelt hierin een belangrijke rol. We zijn vaak te gast bij hen en zij bij ons. We verzorgen onder andere sollicitatietrainingen, we bieden stageplaatsen aan en wanneer de ICT-studenten voor een specialisatiekeuze staan, vertellen onze experts hen wat hun job in de praktijk inhoudt. Het is een bijzonder fijne samenwerking.”

Actuele thema’s
Tijdens de hackaton werkten de studenten aan een softwareproject binnen een actueel thema: internet of things, big data of cybersecurity. Per categorie was er een winnend duo. De jury bestond uit 9 docenten van Thomas More en 5 medewerkers van VanRoey.be. Ze beoordeelden de teams en hun project op de uitvoering, de techniciteit en de bruikbaarheid. 126 2de jaarsstudenten van de IT-Factory van Thomas More Kempen namen deel. Pat Van Roey: “We zijn onder de indruk van de creativiteit en professionaliteit van de jongeren die we voor ons kregen. Super gemotiveerd, gedisciplineerd en leergierig.”