Studenten Thomas More tekenen exportplannen uit

studentEen groep studenten van Thomas More in Geel heeft een exportplan uitgewerkt voor de Belgian Chocolate Group USA in Olen. Ze werden door de Kamer van Koophandel Kempen bekroond voor hun inspanningen.

Voka werkt al enkele jaren samen met Thomas More om studenten de gelegenheid te geven praktijkervaring op te doen.  Een 50-tal laatstejaars bachelors met verschillende achtergronden uit oa. logistiek, rechten, talen, marketing, accountancy enz. werken in dit opzicht in multidisciplinaire teams samen om een exportplan uit te werken voor een onderneming op een tot nu toe onaangeroerde markt, zegt Caroline Jansen, directeur belangenbehartiging en diensten van Voka Kempen.

Een jury die bestond uit de CEO’s van de betrokken bedrijven en medewerkers van Thomas More en Voka Kempen hebben de vijf plannen onderzocht en finaal gekozen voor het werk van Gert Verhoeven, Carolien Buts, Sergio Carillo, Ward Lenaerts, Nick Peeraer, Nick Smets en Evy Van Steenbergen. Hun analyse van de exportmogelijkheden van de Belgian Chocolate Group USA “was er eentje dat er bovenuit stak.”

De studenten onderzochten het landprofiel, de market entry strategy en de juridische aspecten bij hun voorgestelde exportstrategie. Zij zetten tevens een financiële analyse op en onderzochten de concurrentiële bedingingen.

Naast de Belgian Chocolate Group USA namen ook AGC Vertec, de Brouwerij Corsendonk, Enco en REM-B deel aan het het project.