Op de Technologiecampus van KU Leuven in Geel vond vandaag het event Meet an Engineer plaats. Studenten Industrieel Ingenieur kregen de kans om kennis te maken met ingenieurs uit het bedrijfsleven. 62 vooral Kempense ondernemingen schreven zich in voor deze eerste editie. “We waren verrast door de grote interesse vanuit de bedrijven”, zegt communicatieverantwoordelijke Marc Geerinckx.

Het idee kwam van 4 jonge onderzoekers verbonden aan de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen, die ook actief zijn binnen de onderzoeksgroep Advise op de Geelse Technologiecampus. In het bijzonder werden eerstejaars industrieel ingenieur en tweedejaars biowetenschappen aangemoedigd om in te schrijven, zo ook laatstejaars. “De eerste- en tweedejaars moeten na dit jaar een studiekeuze maken. De laatstejaars konden in contact treden met bedrijven die op zoek zijn naar ingenieurs”, legt Marc Geerinckx uit. “Aanvankelijk beoogden we de ICT-sector, maar op een oproep reageerden ook veel andere bedrijven zodat we het initiatief hebben opengetrokken. De grote vraag naar industrieel ingenieurs is wellicht niet vreemd aan de grote belangstelling.”

Voor herhaling vatbaar
170 studenten meldden zich en zij konden in sessies van 15 minuten informeel babbelen met ingenieurs uit het werkveld. “Dit is alleszins voor herhaling vatbaar. In de toekomst zullen we dit vroeger op het academiejaar plannen. Nu zijn studenten volop bezig met hun masterproeven en de voorbereiding van de examens”, aldus nog Marc Geerinckx.