Studenten en ondernemers maken gebruik van Bar d’ Office

SPK bar d officeHet coworking-netwerk Bar d’ Office zette de afgelopen weken de deuren open voor tweede zitters. In Turnhout kregen ze een drietal studenten over de vloer. Bart Wuyts van SPK ziet het de komende jaren nog toenemen. “Jonge gasten doen vandaag de dag niets liever dan collectief studeren”, zegt hij. “Vaak gebeurt dat in de bibliotheken van universiteiten, maar die zijn in de zomer iets minder open. Ze willen zich door gezamenlijk te studeren discipline opleggen en niet continu op sociale media zitten. Onze Bar d’ Office is dus ideaal.” Naast de locatie in Turnhout vind je ook nog een Bar d’ Office in Antwerpen, Deinze, Hasselt, Kortrijk, Leuven, Mechelen, Melle, Ronse en Oostende.

Coworking slaat ook bij Bar d’ Office in Turnhout enorm aan bij individuele zelfstandigen, werknemers en ondernemers. “Elke twee weken krijgen we er een nieuwe coworker bij en dat aantal blijft groeien”, vertelt Bart Wuyts, directeur van SPK enthousiast. Momenteel zijn er 15 à 20 leden. “Sommigen zitten hier elke dag, anderen komen sporadisch een aantal dagen over de vloer. Vooral de interactie met jonge, creatieve ondernemers werkt inspirerend voor ons, maar ook voor de gebruikers zelf.

Op donderdag 5 september kan je ook zelf een kijkje gaan nemen in de Bar d’ Office in Turnhout. Zij gooien dan de deuren open van hun locatie op Campus Blairon. Tussen 16 en 19 uur kan iedereen, die zich vooraf heeft aangemeld via de website van SPK, binnenspringen voor een hapje en een drankje. Uiteraard kom je dan ook helemaal in de sfeer van coworking.