thomas moreNegen laatstejaarsstudenten Bedrijfsmanagement van de Thomas More Hogeschool in Geel lanceren een startersservice. Die krijgt de naam Start[Hi]er en richt zich vooral naar medestudenten die een eigen zaak willen starten. “We denken dat die sneller naar ons zullen komen dan naar Unizo, Voka of een andere organisatie”, zegt Ellen Van Gorp, een van de initiatiefnemers.

De studenten begeleiden de starters bij het opstellen van een businessplan, de administratieve en operationele opstart van de zaak en bieden ook nog nazorg aan. Zij doen daarvoor een beroep op de knowhow binnen hun eigen opleiding of gaan te rade bij collega’s van andere opleidingen.

Extra’s bieden
“Nu al bestaan binnen onze school small business projects, veelal in de technische richtingen”, vertelt Ellen Van Gorp. “Wij kunnen vanuit onze opleiding toch een aantal extra’s bieden zoals de hulp bij marketing, een financieel plan en mee brainstormen, hoewel het idee eigenlijk van hen moet komen.”

Het nieuwe project wordt vanavond gelanceerd tijdens een kick-off. Gastsprekers zijn Sebastiaan Schillebeeckx, oud-student van Thomas More die recent met een medestudent het platform Campr oprichtte, en Caroline Coolen en Nadja Van Mechelen van JCI. “Er heeft zich een 50-tal mensen ingeschreven”, weet Ellen Van Gorp. “Bij studenten leeft wel degelijk de zin om na hun studies te starten met een zelfstandige activiteit.” Naast studenten-ondernemers zijn ook andere mensen met plannen voor een zaak welkom bij Start[Hi]er.