Stubbe Pierre en Van Dyck Repair & Projects bouwen samen in Beerse

Stubbe Pierre en Den Draaier uit Rijkevorsel en Lille, specialisten in draai- en freeswerken, en Van Dyck Repair & Projects uit Beerse, bouwen samen aan de Rouwbergskens in Beerse. Beide bedrijven bouwen elk apart een nieuwbouw, maar werken op verschillende vlakken met gemeenschappelijke bouwleveranciers. Dat is niet alleen economisch interessant, maar spaart ook op bouwtechnisch vlak kopzorgen.

„We kenden elkaar niet van tevoren. Via het IOK, dat de gronden verkocht, kwamen we te weten dat we buren gingen worden, en namen we met elkaar contact op”, vertelt Tom Van Dyck. Beide ondernemers vonden elkaar vrijwel onmiddellijk en wilden meteen alle mogelijke synergiën inzetten in hun bouwplannen. Ze vroegen apart prijsoffertes op, gingen samen zitten en keken welke samenwerkingen mogelijk waren. Zo beginnen volgende week de gezamenlijke grondwerken. „Naast heel wat kosten die we door samen te bouwen niet moeten uitgeven, sparen we ook kopzorgen in de bouw zelf”, vult Pierre Stubbe aan. De bouw start in februari, beide panden zouden in september klaar moeten zijn.

Van Dyck Repair & Projects uit Beerse is al vijf jaar gespecialiseerd in carrosserieherstellingen van distributievoertuigen voor koel- en diepvriestransport en het herstellen van bedrijfsvoertuigen in het algemeen. Daarnaast doet het bedrijf de installaties en herstellingen van laadkleppen met een unieke 24/24 service. „Wij huren al vijf jaar een gebouw aan de Polendam in Beerse. We komen plaats te kort en er zijn geen uitbreidingsmogelijkheden. Bovendien wilde ik graag investeren in een eigen pand.” Het bedrijf stelt momenteel 5 mensen te werk, maar streeft naar een verdubbeling van haar tewerkstelling. De bedrijfsgebouwen worden dan ook twee keer zo groot als nu het geval is, met een werkplaats van meer dan 2.000 m2. Een efficiëntere inrichting en een nieuwe spuitcabine moeten de grootste troeven worden.

Stubbe Pierre BVBA uit Rijkevorsel is al twintig jaar een gevestigde waarde in draai- en freeswerken. Pierre Stubbe richtte het bedrijf op in 1994 en nam in 2009 Den Draaier in Lille over. Beide bedrijven produceren met 17 personeelsleden stukwerk, kleine series en seriewerk in metaal en kunststof en zijn samen goed voor een omzet van 2,5 miljoen euro in 2013, een groei van 20 procent. Stubbe Pierre investeerde vorig jaar al 600.000 euro in machines en robotisatie.  „Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk in al onze processen. We willen dan ook dat ons gebouw van meer dan 3.000 m2 milieuvriendelijk en energiezuinig is.”

De nieuwbouw bij Van Dyck Repair en Projects gaat gepaard met een investering van 1,4 miljoen euro; Pierre Stubbe investeert 2,8 miljoen euro. Stubbe werkt met architect Gerd Mertens van MMS en Partners uit Schoten, Van Dyck schakelt Jan Peeters van Peeters, Van Gils en Verdonck uit Merksplas in. Beide gebouwen worden door Martens Constructies uit Hoogstraten gezet.