Stubbe Pierre en Den Draaier fuseren in 2014 tot 'Stubbe'

logo StubbeSpecialisten in draai- en freeswerk Stubbe Pierre BVBA uit Rijkevorsel en Den Draaier BVBA in Lille werken al sinds 2009 samen. Pierre Stubbe richtte in 1994 zijn zaak in Rijkevorsel op en nam in 2009 in volle economische crisis Den Draaier uit Lille over. Tot vandaag functioneren beide bedrijven op zich, met een eigen locatie, eigen personeel en een apart bedrijfsbeheer. Maar, daar komt dit jaar verandering in.

Pierre Stubbe: „De twee ondernemingen worden nu samengebracht in een nieuwe vennootschap onder de naam Stubbe.” Pierre Stubbe kocht grond aan in de bedrijvenzone Beerse-zuid en bouwt er een compleet nieuw bedrijfspand. (link artikel). Hij verwacht om er tegen eigen 2014 zijn intrek te kunnen nemen.

Ondertussen wordt de werking van de twee ondernemingen op elkaar afgestemd. „Dat kan perfect, want ze zijn erg complementair. Stubbe Pierre BVBA is meer gericht op serieproductie, terwijl Den Draaier grotere machines heeft voor zwaardere stukken. De synergie tussen de twee bedrijven maakt ook dat we de crisis erg goed hebben doorstaan.” In het afgelopen jaar klokten beide bedrijven met in totaal 17 mensen samen af op een omzet van zo’n 2,5 miljoen euro, een groei van ongeveer 20 procent ten opzichte van vorig jaar.

In de toekomst wil Stubbe zich nog meer gaan toeleggen op automatisatie en innovatie en nog klantgerichter gaan werken. „In 2013 investeerden we al meer dan 700.000 euro in nieuwe machines, vooral robots en 5-assige freesmachines. Hiermee kunnen we heel precies werken en een maximaal aantal bewerkingen uitvoeren met een enkele inspanning. Maar ook de bedrijfsvoering en het kwaliteitsbeheer worden op een innovatieve en effectieve manier aangepakt. Zo vermijden we onnodige kosten en risico’s en kunnen we maximale flexibiliteit bieden aan onze klanten.”

De fusie gaat gepaard met een nieuw logo. „De naam ‚Stubbe’ geniet een grote naamsbekendheid en dus hebben we die zeker behouden. Het beeldmerk geeft duidelijk aan dat het bedrijf zich toespitst op draai- en freeswerk. De klassieke blauwe kleur werd vervangen door een vurig rood dat in de sector veel meer zal opvallen”, aldus Jasmien Vanbroeckhoven, account manager bij Phobos en Actor.