Stubbe Metaalbewerking neemt intrek in nieuwbouw

pierre stubbeOp het industrieterrein Beerse-Zuid heeft Stubbe Metaalbewerking zijn intrek genomen in zijn nieuwe bedrijfspand. Het bedrijf is al meer dan twintig jaar een specialist in draai- en freeswerk voor de industrie. De jongste jaren heeft het gefocust op automatisering, robotisering, duurzaamheid en personeelsbeleid.

De zaak werd opgestart midden jaren negentig door Pierre Stubbe en werd ondergebracht op het industrieterrein van Rijkevorsel. In 2008 nam Stubbe het bedrijf Den Draaier over. Intussen heeft hij twintig mensen in dienst. “We doen alle soorten draai- en freeswerk voor alle sectoren: de meubelsector, landbouw, farmacie, machinebouw”, somt Pierre Stubbe op. “Het gaat om alle metaalsoorten, RVS en ook kunststoffen, niet alleen grote series maar ook stukwerk.” Om de productie te automatiseren investeerde Stubbe Metaalbewerking in gebruiksvriendelijke robotsystemen

Expansie verder zetten
“De verhuizing was nodig om onze expansie te kunnen verder zetten”, vertelt de zaakvoerder. “Onze fabriek en kantoren zijn 3.000 vierkante meter groot en we hebben de mogelijkheid om nog eens 2.500 vierkante meter uit te breiden. De verhuizing zelf met onze vijftien machines die tussen 2 en 20 ton wegen, was op tien dagen volledig afgerond.”

Naar de toekomst wil Stubbe Metaalwerken zich profileren als een onderneming die volledige machines kan maken, niet alleen de onderdelen maar ook de assemblage.