Storm CVBA bouwt windpark in Westerlo

storm windturbine westerloDe coöperatieve vennootschap Storm bouwt twee windturbines achter de DAF-fabriek in Westerlo. De windturbines zullen 150 meter hoog zijn en evenveel stroom opwekken als het jaarlijks stroomverbruik van 2.750 gezinnen. Jan Caerts: „We verwachten dat beide windturbines binnen twee weken klaar zijn. Tijdens de Open Werf op zondag 2 februari kunnen trouwens alle inwoners van Westerlo komen kijken naar de werkzaamheden.”

Storm bouwt windturbines in heel Vlaanderen voor eigen rekening, samen met enkele investeerders zoals Impact Capital NV van Piet Colruyt, PMF Infrastructure Fund, Infra+ en Clean Energy Invest. Storm staat in voor het bouwen en uitbaten van de windparken en de verkoop van de groene stroom.

Het eerste windpark werd gebouwd in Wachtebeke, en recent werd de bouw voltooid in Maasmechelen. Nu is Westerlo aan de beurt, nadien gaat de bouw van een windpark in Wielsbeke van start. In het najaar komt Storm terug naar Geel voor de bouw van drie windturbines in Geel aan de E313.

Inwoners van de gemeenten waar windparken gebouwd worden, hebben de mogelijkheid om mee te investeren à ratio van min. 125 euro tot max 3.000 euro per persoon. Het verwachtte rendement ligt tussen de 4 en 6 procent.

Het windpark in Westerlo wordt eerst helemaal operationeel gemaakt. Dan pas worden er infosessies georganiseerd voor de bewoners waarin alle details worden toegelicht. Ondertussen kunnen de werkzaamheden gevolgd worden op de Facebookpagina