Ter gelegenheid van het landbouwsalon Agribex zijn de 2de Farm Web Awards uitgereikt. Met het initiatief wil de organisator van de veeprijskampen op de beurs Brussels Livestock Show de agrarische sector aanmoedigen om meer gebruik te maken van online communicatiemiddelen. Stoffels Tomaten uit Rijkevorsel mocht de award voor beste website in ontvangst nemen.

“Een prachtig vormgegeven viertalige website waarmee Tomatenkwekerij Stoffels duidelijk aantoont één van de meest innovatieve en originele landbouwbedrijven in België te zijn”, lezen we in het juryrapport. Stoffels Tomaten bestaat al meer dan 20 jaar en teelt momenteel op 30 ha., waarvan de helft belichte teelt. Aan Waalse kant ging de award naar Ferme Bio Lacasse-Monfort. Julie Van Boven en Eric Leonard werd uitgeroepen tot Farm Social Media Pesonality en dan was er ook nog een prijs voor de beste agrarische Facebook-pagina’s.

Juryvoorzitter Ignace Lootvoet: “Dit jaar ontvingen we meer dan 65 inschrijvingen. In tegenstelling tot in 2015 konden enkel actieve landbouwbedrijven hun website of Facebook-pagina inschrijven. De manier waarop zij zichzelf en de landbouwsector presenteren naar het grote publiek, stond voor ons dit jaar toch wel centraal.”

Tandje bijsteken
“Wat websites en social media betreft, kan de landbouwsector zeker nog een tandje bijsteken. Daarom breien we er met Brussels Livestock Show in ieder geval een vervolg aan. Hopelijk kunnen onze winnaars alvast andere landbouwers inspireren om op een krachtige manier online met hun klanten, verdelers en het grote publiek te communiceren”, aldus Jean Devillers, voorzitter van Brussels Livestock Show.