Stichter van Bakkerij Van Heuckelom overleden

In Kasterlee is Aloïs Van Heuckelom op 96-jarige leeftijd overleden. Precies 70 jaar geleden ging hij van start met Bakkerij Van Heuckelom, die momenteel 9 winkels in de Kempen heeft en levert aan meer dan 100 klanten zoals ziekenhuizen, supermarkten en bedrijven. “Zijn overlijden komt toch nog onverwacht, want 2 weken geleden liep hij hier nog rond”, krijgen we te horen op het hoofdkantoor in Kasterlee.

Tot 2 jaar geleden maakte Aloïs in het atelier in Kasterlee nog zelf de truffels en speculaas waar hij tot ver buiten Kasterlee voor bekend stond en waarvoor hij zijn eigen recept had ontwikkeld. Ook voor zijn rijsttaarten kwamen klanten van heinde en verre naar de Retiesebaan in Kasterlee. Kwaliteit leveren in brood en patisserie stond bij Aloïs Van Heuckelom op de eerste plaats. Hij was in en buiten Kasterlee een bekend figuur en actief in het verenigingsleven.

Het familiebedrijf wordt momenteel geleid door zijn zonen Jeff, Paul en Jan. Ook kleinkinderen van de stichter zijn er intussen actief. In totaal heeft Bakkerij Van Heuckelom een 50-tal vaste medewerkers in dienst. Met de jobstudenten in de winkels meegerekend, overstijgt dat de 80.

De begrafenisplechtigheid van Aloïs Van Heuckelom vindt donderdag 23 februari om 11 uur plaats in de kerk van Kasterlee.