Steylaerts ziet omzet met kwart stijgen

CEO Patrick Steylaerts (links) en Davy Van Goethem, showroomverantwoordelijke in Temse.

CEO Patrick Steylaerts (links) en Davy Van Goethem, showroomverantwoordelijke in Temse.

De Berlaarse groep Steylaerts ziet zijn omzet voor het 30ste opeenvolgende jaar stijgen, wat naar eigen zeggen een unicum is in de bouwwereld. De specialist in tegels en badkamerrenovaties noteerde in 2015 een omzet van meer dan 25 miljoen euro, want een stijging van 24% is tegenover 2014.

Ondanks belangrijke investeringen werd een winst geboekt van ruim 1 miljoen euro. Die investeringen vertegenwoordigen een bedrag van 3 miljoen euro en hebben betrekking op de verdubbeling van de toonzaal in Wijnegem (Azuleo) en de overname van Troubleyn in Temse. Dit jaar wordt de showroom bij Troubleyn volledig vernieuwd zodat daar hetzelfde concept als in Berlaar kan worden aangeboden, nl. de verkoop van tegels en totale badkamerrenovaties, een sterke groeipool binnen de groep Steylaerts.

Diversificatie
De jongste jaren is Steylaerts ook aan een steile opmars bezig als partner in grote en kleinere bouwprojecten. Dit past volledig in de strategie om via diversificatie de verdere groei te garanderen. Voor 2016 verwacht de groep een zakencijfer van ruim 30 miljoen euro.

Een van de belangrijkste pijlers van het succes zit volgens CEO Patrick Steylaerts in het personeelsbeleid. “Wij werken met onze mensen vanuit een aantal kernwaarden waarvan autonomie en permanente opleiding de belangrijkste zijn. Ook schoolverlaters krijgen bij ons kansen, verantwoordelijkheid en doorgroeimogelijkheden. Dat zorgt voor enthousiasme en loyaliteit. Van onze medewerkers heeft één op vijf trouwens nooit elders gewerkt.”