Steylaerts+2018De specialist in tegels en badkamerrenovatie Steylaerts uit Berlaar heeft de terreinen en gebouwen gekocht van Cartonnages Donckers in Lier. Het zal er zijn nieuwe showroom en een administratief gebouw met 3 verdiepingen bouwen. Het plan is om begin 2018 te verhuizen van Berlaar naar Lier.

CEO Patrick Steylaerts: “2016 wordt het 30ste opeenvolgende jaar van omzetstijging voor ons bedrijf. Dat is uiteraard geweldig, maar zo’n groei zorgt natuurlijk ook voor een permanente druk op de organisatie en de infrastructuur. Onder meer door het voortdurende plaatsgebrek, overwogen we al langer een verhuizing. De opportuniteit die zich in Lier aandiende, bracht alles in een stroomversnelling. Leuk detail: in de jaren 90 hebben we al eens overwogen om de site aan te kopen, maar die investering was toen voor ons niet haalbaar.”

Alles verhuist
Het aangekochte terrein is 36.000 m² groot en is gelegen tussen de Schollebeekstraat en de Aarschotsesteenweg, vlakbij de Ring van Lier. De bestaande gebouwen bieden ruim 10.000 m² aan magazijnoppervlakte en zo’n 500 m² aan kantoren, maar dat blijkt onvoldoende voor het familiebedrijf uit Berlaar. Langs de zijde van de Aarschotsesteenweg plant Steylaerts daarom de bijkomende bouw van een toonzaal van 2.000 m² en een administratieve toren met 3 verdiepingen.

Patrick Steylaerts: “Het is de bedoeling om alle activiteiten vanuit Berlaar volledig te verhuizen naar Lier, dus zowel de toonzaal, de logistiek als de administratieve diensten. Het huidige logistieke centrum in Park Diamant zal na de verhuizing worden verhuurd.”

Met het project is een investering gemoeid van 15 miljoen euro. De bouwaanvraag wordt eerstdaags ingediend. Doel is om begin 2017 te starten met bouwen.