Stevig pleidooi voor betere NACE-codes in IT-sector

philip sauvagePhilip Sauvage, managing director van PHS Systems uit Geel, houdt een stevig pleidooi voor een verdere verfijning van de NACE-codes in de IT-sector. Zelf is hij actief in draadloze ontwikkelingen met klantspecifieke oplossingen. Zijn activiteiten staan bijvoorbeeld bij het Agentschap Ondernemen geboekstaafd als ‘Technische studies en ingenieursactiviteiten’. “Veel te vaag”, zegt hij.

“De voorbije jaren zijn de specialisaties binnen de IT-sector enorm toegenomen”, zegt de Geelse ondernemers. “Wanneer we bijvoorbeeld kijken in de horeca of de voedingsindustrie, dan zien we een groot aantal specificaties binnen de activiteitencodes (NACE-codes). In onze sector zijn die helemaal niet uitgebreid genoeg.”

Niemand traceerbaar
Sauvage pleit voor meer subcategorieën. “Dat maakt het veel makkelijker om mensen te gaan zoeken om mee samen te werken. Nu is niemand traceerbaar via die weg. Het Agentschap Ondernemen selecteert zelf zijn mailings voor buitenlandse missies op basis van de codes maar die komen niet altijd op de juiste plaats terecht.” Hij kaartte het probleem al enkele keren aan, maar tot dusver zonder resultaat. “Ik spreek niet enkel voor mijn bedrijf maar voor de hele sector”, benadrukt hij.