la belleRestaurant La Belle in Geel-Bel heeft een apart zaaltje op de eerste verdieping in gebruik genomen waar tot 24 mensen plaats kunnen nemen. Het biedt mogelijkheden naar zakelijke bijeenkomsten maar wordt tijdens de weekends ook gebruikt als bijkomend restaurantgedeelte. Twee jaar al is La Belle houder van een Michelinster. Op 14 december weet chef en zaakvoerder Peter Vangenechten (33 j.) of daar nog een derde jaar bijkomt.

“Ik kreeg van klanten, en dan vooral van klanten uit de farmaceutische wereld, de vraag naar een ruimte waar ze apart konden zitten om te vergaderen en presentaties te geven”, vertelt Vangenechten. “Vanaf de start vier jaar geleden had ik de bedoeling om ooit de ruimte boven, de vroegere hooizolder, te benutten. Nu hebben we die bijkomende investering gedaan.”

Andere sfeer
Het interieur werd ontworpen door Peter en zijn zus Ellen, die in La Belle een helpende hand biedt op commercieel en administratief vlak. De tafels op maat, de stoelen en de servicetafel werden geleverd door Charrell Home Interiors uit Geel. “De sfeer boven is wat losser”, legt Peter Vangenechten uit. “Beneden ligt er linnen op de tafels, boven niet. We hebben boven haakjes om de servetten aan de tafels te hangen, andere waterglazen en peper- en zoutvaatjes, enz. Voor de inrichting gebruikten we ook andere kleuren. Voor alle duidelijkheid: de menukaart en de professionele bediening zijn dezelfde als beneden.” Beneden kan La Belle tot 35 mensen bedienen, boven zijn er dat nog eens 24 extra.

Om die extra service te kunnen bieden, werden twee mensen extra in dienst genomen. Het restaurant stelt 8 mensen voltijds te werk en doet op drukke momenten een beroep op 4 extra medewerkers. Naar businessgebruik van de nieuwe ruimte stelde Vangenechten arrangementen samen met mogelijkheden in combinatie met lunch en diner.