Sterkens Security realiseert beveiliging in 9de Sportoase-zwembad

Sterkens-Sportoase-Hoogstraten-jdw-16Afgelopen weekend opende in Hoogstraten het nieuwe zwembad Stede Akkers de deuren. Het gaat om een PPS-realisatie van Sportoase, een dochteronderneming van Groep Van Roey uit Rijkevorsel (50%) en Cofely Services (50%). Sterkens Security uit Oostmalle realiseerde ook voor dit 9de Sportoase-zwembad de camerabeveiliging.

“Niemand had durven denken dat Sportoase zo’n succes zou worden”, zegt Roel Sterkens, zaakvoerder van Sterkens Security. “Tien jaar geleden ging het eerste project van start in Brasschaat/Schoten en binnenkort opent het 10de ultramoderne zwembadcomplex. Voor een gemeente is een zwembad niet langer betaalbaar zodat wordt gekozen voor dergelijke PPS-samenwerkingen.”

Vanaf begin partner
Sterkens Security is vanaf het begin de vaste partner van Sportoase voor de beveiligingsoplossingen van de zwembadcomplexen. In Hoogstraten plaatste het bedrijf onder meer 14 camera’s die bestand zijn tegen chloorwater. “Voor alle Sportoase-vestigingen tot dusver gaat het om 128 professionele camera’s”, maakt Roel Sterkens de optelsom. “Daarnaast plaatsten we 12 videoservers met hoge transmissiesnelheid en installeerden we een supervisor videowall voor het beheer van alle complexen. Die centrale controle is voor hen superbelangrijk. Is er ergens een defect, dan vertrekken we onmiddellijk om het euvel te herstellen.”

“Voor ons is Hoogstraten opnieuw een fantastisch project in de Kempen. Recent hadden we nog enkele mooie projecten in eigen streek zoals de bedrijfsgebouwen van Loda, Natra All Crump, Brouwerij Westmalle, Izen en het zwembad van Beerse. Er ligt voor ons nog mooi werk in het verschiet in de Kempen.”