Stefaan Merckx (Vandemoortele) is nieuwe CEO Cartamundi

Kaart- en bordspellenfabrikant Cartamundi uit Turnhout krijgt een nieuwe CEO in opvolging van de eind vorig jaar overleden Chris Van Doorslaer. Dat is de 43-jarige Stefaan Merckx, die overkomt van Vandemoortele.

Stefaan Merckx werkte het grootste deel van zijn carrière bij Vandemoortele, waar hij momenteel de divisie Bakery Products leidt. Die stelt 4.200 werknemers te werk, noteert een omzet van 900 miljoen euro met 25 fabrieken in 20 landen. Ze is daarmee de grootste divisie van Vandemoortele, dat een totale omzet van 1,4 miljard realiseert.

Getalenteerd team
Vooraleer hij bij Vandemoortele aan de slag ging, werkte hij 6 jaar voor EY waar hij vooral verantwoordelijk was voor klanten binnen de telecom- en verzekeringssector. Hij heeft een sterke internationale ervaring in Europa, Azië en de Verenigde Staten.

Stefaan Merckx: “Ik ben enthousiast over het vooruitzicht om lid te worden van een getalenteerd team. Een team dat blijk geeft van het vermogen om te innoveren en mee te groeien met zijn klanten, dit dankzij een hoge betrouwbaarheid en vertrouwen dat door de jaren heen is ontwikkeld.” Hij woont in het Brusselse en heeft 3 kinderen.

Cartamundi telt wereldwijd 2.200 medewerkers en die werkten in 2017 een omzet van 383 miljoen bij mekaar.