IMG_7493Goed nieuws voor wie vanaf de Ring naar het centrum van Turhout wil. Sinds vandaag is de Steenweg op Gierle weer open voor het verkeer. Door rioleringswerken bleef de drukke invalsweg 4 maanden dicht. De handelaars halen opgelucht adem.

Vorig jaar gebeurden wegwerkzaamheden aan de Steenweg op Gierle op het deel tussen de afrit van de snelweg en de Ring. Eind februari ging Wegenbouw Vangeel van start op het deel dat binnen de Ring valt. Er werden een gescheiden rioleringsstelsel en een nieuwe asfaltlaag gelegd. Voor de handelaars uiteraard geen pretje en ook wie naar de bedrijven en het Stadskantoor in de Kazerne Blairon wou, moest omrijden.

De plaatselijk bakker, beenhouwer en kruidenier sloegen de handen in mekaar en organiseerden een gezamenlijke klantenkaartactie nadat ze hun omzet met 30% hadden zien dalen. Eva Michielsen van schoonheids- en kapsalon Happy Beauty hield het bij een ‘wegenwerkenkorting’. “Wat mij betreft, is het al bij al nog meegevallen. De omzet is iets minder maar toch vrij stabiel gebleven tijdens die maanden.”

De werkzaamheden aan de Lokerenstraat, een zijstraat, gaan nog een tijd verder, maar die hinderen het verkeer naar en van het centrum niet.