Steenweg op Gierle in Turnhout gaat weer open

steenweg op gierleDe Steenweg op Gierle, een drukke invalsweg naar het centrum van Turnhout en ook veelvuldig gebruikt door het verkeer naar de plaatselijk shoppingcentra en bedrijventerreinen, gaat morgen, donderdag 28 mei, opnieuw open. De voorbije weken werd het kruispunt met de Visbeekstraat heraangelegd en daarvoor werd de weg sinds 13 april afgesloten.

Nieuwe verkeerslichten zorgen ervoor dat gemotoriseerd verkeer veilig kan afslaan en fietsers en voetgangers veilig de oversteek kunnen maken. Fietsers kregen naast veilige oversteekplaatsen ook betere fietspaden op de N140 en de Visbeekstraat. De oversteekplaatsen maken de route voor de kinderen die langs de N140 naar school fietsen, veel veiliger. Ook voor de voetgangers werd een veilige oversteekplaats aangelegd. Daarnaast werd het wegdek vernieuwd tussen de Visbeekstraat en de Slachthuisstraat.

De aannemer legt de laatste hand aan de afwerking van het kruispunt en morgen 28 mei zou het kruispunt ten laatste om 17 uur opengesteld worden.