Eind volgende maand opent in een pand aan de Voogdijstraat in Mol Station M. Het gebouw biedt jonge, startende ondernemers en kunstenaars een locatie waar ze hun project in realiteit kunnen omzetten aan uitzonderlijk lage huurprijzen. Verder biedt het gebouw ruimte aan flexwerkers. Station M. is een initiatief van M.art en M.ond, 2 projecten van jeugdhuis Tydeeh, en het werd vandaag voorgesteld.

Startende jonge ondernemers krijgen in Station M. de kans om voor enkele honderden euro’s per maand een winkel in te richten en uit te baten. Voor veelbelovende kunstenaars telt het pand op de bovenverdieping zes goedkope ateliers, eveneens per maand te huur met een flexibel huurcontract. Verder zijn er een 20-tal flexplekken.

Het pand in de Voogdijstraat is eigendom van vastgoedontwikkelaar NV Netebeemden, die het over enkele jaren afbreekt voor een nieuw project. Het pand heeft 2 ingangen langs belangrijke winkelassen, namelijk de Voogdijstraat en de Statiestraat.

Mooie invulling
Op het gelijkvloers beschikt het over een grote winkelruimte (ongeveer 350 m²). De 2 bovenverdiepingen herbergen appartementen. Jeugdhuis Tydeeh huurt dit leegstaande gebouw in hartje Centrum tot minstens mei 2018 aan een uitzonderlijk lage prijs. Met Station M. krijgt dit leegstaand pand een mooie invulling.

“Startende ondernemers in de winkelpanden krijgen naast de locatie ook coaching”, vertelt Jan Kestens. “Vanuit M.ond worden ze maximaal ondersteund om van hun pop-up ook een economisch succes te maken. We hopen dat dit een opstap betekent naar een permanente winkel of vestiging in het handelscentrum.”

Station M. zoekt nog bijkomende sponsors om het project logistiek of financieel te steunen.