Startschot voor Open Bedrijvendag bij Groep Mintjens

Openbedrijvendag2014Op 5 oktober 2014 stellen honderden bedrijven zich voor tijdens Open Bedrijvendag. Thema dit jaar is ‘Uitblinkers gespot’. Ook Kempense bedrijven tonen hoe ze onze economie klaarstomen voor de toekomst met steeds meer aandacht voor mens en omgeving. Made in Kempen maakte een selectie van de uitblinkers uit onze regio.

Kempense uitblinkers: Groep Mintjens
Het officiële startshot van Open Bedrijvendag wordt in de Kempen gegeven, bij Groep Mintjens uit Westmalle. Groep Mintjens is een groot productiebedrijf van massief eiken meubelen. Het heeft een eigen biomassa-installatie waarmee het hele bedrijf wordt verwarmd en via zonnepanelen voorzien ze zelf in de helft van hun elektriciteitsbehoefte. Groep Mintjens produceert onder andere de recent gelanceerde meubellijn van Pascale Naessens.

We sommen enkele andere Kempense uitblinkers op die u kan bezoeken:

Starters
Ook enkele starters zetten hun deuren open. Bij ons is dat Reluz uit Heist-Op-den-Berg.

Drukkerijen in de kijker: Groep Joos
Febelgra, de Belgische beroepsvereniging van de grafische sector is dit jaar ‘Federatie in de kijker’ op Open Bedrijvendag. De federatie verenigt zo ‘n 500 ondernemers, van ontwerpers, drukkers tot afwerkers en opleidingscentra. 13 van hen zetten op 5 oktober hun deuren open en verwelkomen je graag voor een bezoek.

In Kempen kan je terecht bij Groep Joos in de twee Turnhoutse vestigingen (Everdongenlaan en Visbeekstraat). 

75 jaar Albertkanaal
En tot slot viert nv De Scheepvaart de 75ste verjaardag van het Albertkanaal ook tijdens Open Bedrijvendag. Zo kan je langsgaan bij containerterminal BCTN in Meerhout, die jaarlijks zo’n 155.000 containers vervoert over het Albertkanaal.

Alle details en de zaken die bezoekers kunnen ontdekken in de verschillende bedrijven zijn terug te vinden op de website www.openbedrijvendag.be.