Startersnet biedt beginnende ondernemers forum

Sonja Van RemoortereStartersnet is een initiatief van Sonja Van Remoortere uit Westmalle. Het is een digitaal B2B-platform dat startende ondernemers wil helpen om zo snel mogelijk gelanceerd te geraken.

„Op Startersnet kunnen starters hun netwerk uitbouwen, promotie voeren en nuttige informatie rond ondernemen raadplegen. Het maakt niet uit of je nu een kleinhandel, een groothandel, dienstverlener of vakman bent.”

Wie lid wordt van Startersnet krijgt op het platform een aantal pagina’s ter beschikking om zijn onderneming voor te stellen. Leden/ondernemers kunnen onderling contacten leggen en zakelijke zoekertjes plaatsen. Netwerken wordt gestimuleerd.

Zaakvoerster Sonja Van Remoortere heeft het ondernemerschap zelf met vallen en opstaan moeten leren. In 2005 besliste zij om uit de verkoop te stappen en haar ervaringen als ondernemer ten dienste te stellen van starters. „Ik wilde mijn ruime ervaring zoveel mogelijk delen met anderen en besloot om me te vestigen als adviseur voor startende ondernemers. Dat doe ik nog steeds. Ondertussen heb ik al heel wat zaken mee helpen opstarten en heb ook ervaren wat hun grootste problemen zijn, nl. het steeds opnieuw vinden van nieuwe klanten en de zaak bekend maken. Ik wilde een oplossing zoeken hiervoor, en zo ontstond Startersnet. Met dit initiatief wil ik zo veel mogelijk ondernemers meehelpen om hun zaak bekend te maken. Via Startersnet wil ik ze in contact brengen met andere ondernemers die voor hen iets kunnen betekenen.”

Het online B-to-B-platform biedt de mogelijkheid om onderling contacten te leggen, om van elkaars diensten gebruik te maken en rechtstreeks te verbinden met Facebook en andere sociale media. Wie lid wordt van Startersnet krijgt enkele pagina’s ter beschikking om zijn zaak optimaal te promoten. „Je kan deze pagina’s zelf beheren om allerlei acties en/of promoties aan te kondigen. Verder is er ook de mogelijkheid om zakelijke zoekertjes te plaatsen, zowel vraag als aanbod. Je kan nuttige informatie rond ondernemen raadplegen, van allerlei kortingen genieten en onbeperkt netwerken met andere ondernemers.”

Het digitaal platform kan door startende ondernemers met het juiste profiel twee maanden gratis worden uitgeprobeerd. Daarna moet lidgeld worden betaald. Het platform werd gerealiseerd door Innomedio uit Rijkevorsel.