Ruim een jaar geleden ging Yasna Borgmans (26) uit Lichtaart van start met haar eigen dansschool: Make Your Move Dance Company (MYMDC). Die bracht ze onder in een pand aan de Molseweg in Geel. Het was de voorbije maanden keihard werken – vaak 7 dagen op 7 – maar met 120 leden op dit moment is ze zeer tevreden.

“In Geel waren al 5 dansclubs actief, dus was een specialisatie nodig”, vertelt de jonge onderneemster. Ze koos voor disco en showdance. “Ik danste zelf disco en in de buurt was er weinig professionele showdance. Voor dit laatste ging ik zelf lessen volgen in het Broadway Dance Center in New York.”

Lat hoog leggen
Het ondernemen zit van huis uit in het bloed. Haar vader en moeder waren beiden zelfstandigen en in haar 2 masterjaren ging ze aan de slag als zelfstandig cosmeticaconsulente. Na haar studies ging ze werken bij een groot consultancybedrijf, maar de roep naar een eigen zaak begon steeds luider te klinken.

“We gingen op zoek naar een pand en hebben er heel veel bezocht. Het moest een grote zaal zijn en liefst zonder palen. Die vonden we uiteindelijk in de voormalige Sleepy in Geel.” Vervolgens trok ze met haar businessplan van bank naar bank en in juni 2016 had ze haar lening beet. 2,5 maand later kon ze de deuren van haar eigen danszaal al openen.

MYMDC legt de lat hoog. “We werken onder meer met buitenlandse gastdocenten en proberen het Belgische niveau omhoog te tillen. Dat lukt aardig. We wonnen al Belgische titels en trokken zelfs naar het wereldkampioenschap”, aldus nog Yasna Borgmans.

Eigen kledinglijn
Aan plannen trouwens geen gebrek. “Binnenkort start ik met een eigen kledinglijn, met topjes, t-shirts en sweaters. Intussen draaien we break-even. De zaak gaat verder dan de danslessen. We organiseren ook kampen, shows en er is een winkel. Van de dansschool wil ik een echte community maken waar mensen vriendschappen smeden.”