Starter van de week: verpleegster opent kattenhotel Chatdor

chatdorIedereen verdient een vakantie, dus ook je kat. Die kan sinds eind juni op hotel bij Chatdor in Heultje-Westerlo, een initiatief van An Verbraeken (45 j.). “Het was nu of nooit”, zegt de startende onderneemster.

“Ik werk al jaren in de zorgsector als verpleegkundige”, vertelt ze. “18 jaar in Brussel, maar sinds 2 jaar in een woonzorgcentrum in de buurt.” Deeltijds, want dat was met een plan. Ze verbouwde haar zolder en richtte daar 12 poezenrennen in voor in totaal 26 katten. De dieren komen daar niks te kort. Ze beschikken over speelgoed, een snoezelplekje, een krabpaal, eet- en drinkbakje en een persoonlijke kattenbak. Om de beurt mogen de viervoeters in de grotere speelruimte.

Australië
“De katten komen wanneer hun baasjes op reis gaan. Of wanneer er een ziekenhuisopname is, een renovatie thuis”, somt Verbraeken een aantal voorbeelden uit de praktijk op. “Vorige week kwamen er zelfs 2 katten uit Australië over. Hun baasjes hebben er een aantal jaren gewoond en verhuisden terug naar hier. De katten hadden ze al vooruit gestuurd en die logeerden 10 dagen bij mij.”

“Ik ben altijd een dierenvriend geweest, al van jongs af. We hebben verschillende geadopteerde dieren maar poezen genieten toch mijn voorkeur.”

Dat er een markt is voor een poezenhotel, bewijzen de voorbije weken. “Op 22 juni heb ik de deuren geopend met weinig verwachtingen voor deze zomer. Maar vanaf toen tot eind september heb ik continu katten. De tweede week van de bouwvakantie zat het hotel zelfs helemaal vol.”

Kattenhotels schieten als paddenstoelen uit de grond en daarom bewaart An Verbraeken haar voorzichtigheid. “Ik blijf verder deeltijds werken en run het kattenhotel in bijberoep. Op termijn wil ik een gevestigde naam worden, een plaats waar mensen hun huisdier met vertrouwen achterlaten omdat ze weten dat het daar in goede handen is.”