Starter van de week: van school en direct een eigen videobedrijfje

Stijn JanssensFull Vision Studio. Zo heet het bedrijfje waarmee de 23-jarige Stijn Janssens uit Herentals videoproducties aanbiedt. Hij startte er in oktober vorig jaar mee, meteen na zijn schooltijd. In de praktijk begon hij al tijdens zijn studietijd met het maken van eventvideo’s. “Nu wil ik meer voor bedrijven werken. De budgetten voor events zijn vaak te laag”, weet hij intussen al.

Met werken voor bedrijven bedoelt hij: bedrijfsfilms, reclamespots, instructievideo’s, enz. “Daar is volgens mij zeker een markt voor”, gelooft hij. “Korte video’s worden steeds vaker gebruikt, bijvoorbeeld om te delen via Facebook.” Momenteel komt het erop aan om contacten te leggen. “Ik ga naar netwerkbijeenkomsten zoals Open Coffee. Dat heeft me al een paar opdrachten opgeleverd.”

Eerste realisaties
Zo realiseerde Janssens de aftermovie van Voka Reveillon en de Kick-off van Jong Voka. Deze week staat een promovideo voor een fotograaf op het programma en is hij dinsdag aanwezig bij Kwadro in Herentals om een eventreportage te maken van de Open Coffee on tour. Hoe hij het verschil maakt met andere videobedrijfjes? “Ik ben nog jong en kan een productie jeugdiger maken. Ik gebruik soms ook wat andere montagetechnieken.” Alles bij mekaar investeerde hij ruim 8.000 euro in de nodige opname- en montageapparatuur. Voor luchtbeelden beschikt hij ook over een drone.

Wat hem aantrekt in een leven als zelfstandig ondernemer? “Het geeft je meer vrijheid. Ik zag me niet meteen onder een baas werken. Het contact met klanten ligt me ook wel. En het is spannender: je moet zelf zien dat er geld binnenkomt.”