Op 1 september opende Carine Proost de deuren van Caproo in het centrum van Merksplas. In haar winkel verkoopt ze handtassen en modeaccessoires en per kleur en design slechts 1 stuk. “Het was de hoogste tijd om aan mijn ondernemingszin toe te geven”, zegt de voormalige service manager in de IT-wereld.

“De zaak draait om de beleving van mode, stijl en persoonlijkheid”, vertelt ze. “Door slechts 1 stuk aan te bieden koopt de klant altijd een unieke handtas of accessoire en is die zeker dat niet iedereen met hetzelfde rondloopt.” De collectie bestaat naast handtassen uit sjaals, fantasiejuwelen, kleine lederwaren, handschoenen en panty’s. “Met de juist accessoires kan je elke outfit laten schitteren”, is haar motto.

“Een eigen zaak starten is gewoon iets wat ik nog moest doen in mijn leven, zo simpel is dat”, motiveert ze haar keuze. “Passioneel bezig zijn met modeaccessoires lijkt me enorm boeiend om me de komende jaren mee bezig te houden.”

Dat ze Caproo net in Merksplas is terechtgekomen is geen toeval. “Merksplas is een jonge gemeente en biedt enorm potentieel. Er zijn niet zoveel modezaken, maar de zaken die er zijn, kunnen als een gevestigde waarde worden bestempeld. Ik hoop Caproo snel aan de lijst te mogen toevoegen”, vertelt de in Gierle wonende onderneemster.

Mooie start
Na 3 maanden mag ze terugblikken op een mooie start. Ze ziet heel wat klanten geregeld terugkomen en die brengen geregeld ook mensen mee die de winkel nog niet kennen. Ze noemt haar zaak een snoepwinkel voor dames die tijd maken voor zichzelf en hun nieuwe ik willen vinden. “Hier mogen ze alles aanraken en uitproberen”, geeft Carine Proost mee. Donderdagavond en vanaf 1 januari ook op vrijdagavond maakt ze na afspraak graag tijd vrij voor een persoonlijk kleur- en stylingadvies.