Tinneke Verlinden (24 j.) staat voor een belangrijke week. Anderhalf jaar geleden begon ze in bijberoep haar schoonheidsinstituut aan de Kollegestraat in Geel. Zopas zei ze haar vaste job vaarwel om zich volledig op haar Schoonheidssalon Tinneke te kunnen richten. Woensdag 19 juli begint ze daarmee.

“Ik kreeg het te druk met mijn bijberoep en op mijn werk was er geen mogelijkheid om deeltijds te gaan werken. Dus heb ik ervoor gekozen om volledig als zelfstandige aan de slag te gaan”, vertelt de jongedame. “Nu ga ik er helemaal in vliegen.”

Klassieke verzorgingen
Tinneke biedt de klassieke schoonheidsverzorgingen aan: ontharing, gelaatsverzorging, make-up, massage, manicure en pedicure. “Ook suikerontharing, een techniek die niet overal wordt aangeboden”, voegt ze eraan toe.

Verder onderscheidt ze zich van haar collega’s met haar producten. Die zijn afkomstig van het Nederlandse merk Oolaboo, dat zowel verzorgingsproducten als voedingssupplementen op de markt brengt en die door Tinneke worden aangeboden en gebruikt.

Personeel hoeft niet
“Het moet lukken om hier een voltijdse job van te maken”, zegt de jonge onderneemster. “De aanvragen lopen goed. Nu moesten mensen soms te lang wachten omdat ik alleen ’s avonds en in het weekend behandelingen deed. Geregeld was ik ook op zondag bezig en dat werd allemaal te veel. Vanaf woensdag kunnen mensen ook overdag bij mij terecht. Mijn ambitie? Groeien maar niet met de bedoeling om met personeel te gaan werken. Eerst zien dat ik zelf de kost verdien.”