Nadat ze een aantal jaren haar praktijk Puur in Balans in bijberoep runde, maakte Tinne Geukens (41) uit Geel daar zopas een voltijdse zelfstandige activiteit van. Ze noemt zich een balanscoach en maakt gebruik van natuurlijke helingsmethodes om mensen weer energie te geven, hen van pijnen te verlossen of tot rust te brengen.

Tinne Geukens werkte jarenlang als maatschappelijk werkster in de gedwongen hulpverlening, bijvoorbeeld via de rechtbank. “Na een tijd begon het wat te knagen”, vertelt ze. “Mensen met wie ik werkte, kozen daar niet voor. Ik wou mijn kennis ook ter beschikking stellen van mensen die vrijwillig naar mij toekomen.”

Ze begon cursussen te volgen en specialiseerde zich in voetreflexologie, reiki, hooggevoeligheid, enz. Zenuwreflexologie noemt ze een bijzondere specialisatie. Daarbij worden zenuwreflexpunten behandeld die samenhangen met organen, spieren en gewrichten. “Die geeft bij pijnpatiënten vaak goede resultaten waarbij de pijn substantieel afneemt”, vertelt ze.

Complementair
“Deze complementaire therapieën dragen bij het grote publiek een negatief imago met zich mee”, weet Tinne Geukens. “Ik maak er mijn missie van om daar verandering in te brengen, want het werkt gewoon. Ik zie het als een aanvulling op de reguliere geneeskunde en ben overtuigd van de kracht van de samenwerking.”

Nu ze ervoor heeft gekozen om zich voltijds te concentreren op Puur in Balans, breidt ze haar activiteiten uit. “Ik ben begonnen met het geven van workshops reiki en krijg vragen om dat meer te doen. Verder wil ik starten met digitale hulpverlening. Bepaalde coaching kan net zo goed van op afstand wanneer mensen niet in Geel geraken. Alles staat klaar om hiermee te beginnen.”