Nele Leemans (20 j.) uit Meersel-Dreef (Hoogstraten) moet nog 3 jaar studeren om haar diploma kinesitherapie te behalen, maar dat heeft haar niet belet een eigen onderneming te beginnen. In mei jl. ging ze van start met Nosmetics. Via haar website maar ook met homeparty’s en op beurzen verkoopt ze de verzorgingsproducten van het Amerikaanse merk Cuccio, waarvoor ze de exclusiviteit heeft in de provincie Antwerpen. “Zowat al mijn vrije tijd kruipt in het bedrijfje”, zegt ze.

“Ik had nooit gedacht dat ik dit zou gaan doen”, bekent ze. “Maar op zekere dag kreeg ik de vraag van de persoon in Nederland waar we gaan voor onze nagels, of ik geen interesse had om haar producten in België te verdelen. Dat sprak me wel aan omdat het om verzorgingsproducten op een natuurlijke basis gaat en het daadwerkelijk heel goede crèmes zijn. Op een week was de beslissing genomen.”

Maar dat was zonder de school gerekend. “Ik was de eerste bij Universiteit Antwerpen die het statuut van student-ondernemer aanvroeg. Ze moesten alles gaan uitzoeken, wat voor vertraging zorgde. Ik had van hen een attest nodig om mij als student-ondernemer te kunnen inschrijven in de KBO.”

Constant bezig
Intussen is de 20-jarige studente goed vertrokken. Begin juli ging haar website online en een maand later vond de eerste homeparty plaats. Ze stond al op enkele beurzen en mocht links en rechts op wat media-aandacht rekenen. “Constant ben ik met de zaak bezig”, bekent ze. “Voor mijn studies ben ik momenteel een stage aan het doen, maar ’s avonds en in het weekend ben ik permanent voor Nosmetics aan het werk.”

Ze wil haar eigen zaak en de studies nog blijven combineren tot ze haar diploma heeft behaald. “En dan zien we wel. Alleszins zou ik het iedere student aanraden om een zaak te starten. Maar je moet wel iets vinden waar je zelf volledig achter kunt staan, want anders hou je het niet vol. En probeer je te onderscheiden. Dat doe ik door te werken met natuurlijke producten en door mijn persoonlijke service. Wie Nosmetics contacteert, krijgt direct mij aan de lijn.”

Hier vind je nog meer recent gestarte ondernemingen.