Steven Goos (34j.) uit Turnhout is gepassioneerd door sport en richtte in de sector vorige maand ook een bedrijfje op. Meer concreet presenteert hij zich als loopcoach. Met The Runner begeleidt hij mensen die hun loopdoel willen bereiken, bijvoorbeeld starten met lopen of zich voorbereiden op een loopwedstrijd.

Eigenlijk komt Steven uit het voetbal. Zo speelde hij op provinciaal niveau in de eerste ploegen van White Star Schorvoort en Weelde. Nadien verlegde hij de focus richting lopen. “Ik heb intussen een fervente wedstrijdlopen, waaronder marathons. Voor de begeleiding van lopers put ik vooral uit mijn eigen ervaringen”, vertelt Steven Goos.

“In het voetbal word je gesteund door een coach, bij het lopen bestaat dat niet echt en moet je het zelf maar oplossen. Bovendien hoorde ik in mijn omgeving dat er mensen waren die wilden gaan lopen maar niet echt een oplossing vonden die bij hen paste. Voor alle duidelijkheid: ik richt me tot de recreatieve sporter, niet tot de echte atleet.”

Altijd op maat
De begeleiding kan verschillende vormen aannemen. Je kan samen met The Runner gaan lopen, hij maakt loopschema’s op jouw maat en volgt die wekelijks mee op of het is een mix van de 2. “Het programma is altijd op maat van de sporter en de doelstellingen die hij of zij wil behalen”, legt Goos uit. Iedereen heeft zijn eigen redenen om begeleiding te wensen: starten met lopen, langere afstanden kunnen lopen, sneller lopen, extra beweging, afslanken,… The Runner zorgt ervoor dat je op een verantwoorde wijze gaat trainen om je loopdoel te bereiken.

Naast The Runner werkt Steven Goos in het buitengewoon onderwijs. “Ik doe het nu in bijberoep en het is een beetje aftasten. Naast particulieren wil ik mij ook richten naar bedrijven. Meer en meer firma’s willen hun werknemers motiveren om te sporten. Ik kan hen bijstaan om bijvoorbeeld te werken naar een loopevent of begeleiding bieden voor werknemers die dat wensen.”