Steeds meer vrouwen zetten de stap naar een eigen bedrijf. Dat leidt Start it @kbc, de accelerator van de gelijknamige bank- en verzekeringsgroep, af uit de jongste lichting start-ups die werden weerhouden voor het programma. Van de 38 start-ups hebben er 16, of 42%, minstens 1 vrouwelijke oprichter. Van de 500 starters die er nu al zijn, is dat slechts 7 procent.

Om het aantal vrouwelijke ondernemers te laten groeien, sloot Start it @kbc een parntership met de Straffe Madammen Club, die vrouwen uit het bedrijfsleven, culturele en academische middens en andere sectoren aanmoedigt om meer uit hun kot te komen. Het netwerk bestaat intussen al uit 1.000 professionals. Samen met de Straffe Madammen werd een campagne uitgewerkt om meer vrouwen aan het ondernemen te krijgen.

Streefdoel is 50/50
Katrien Dewijngaert, co-founder Start it @kbc: “Deze boost is een mooie opsteker, maar onze ambities liggen nog hoger. In oktober 2017 staat onze volgende pitchwave op de agenda en ons streefdoel is dan 50 procent vrouwelijke ondernemers en 50 procent mannelijke ondernemers. Daarom gaan we deze zomer samen met Straffe Madammen nog een tandje bijsteken om nog meer vrouwen aan het ondernemen te krijgen. Met Start it @kbc zullen we hen met raad en daad bijstaan om van hun businessidee een succes te maken. Ook in Brussel en Wallonië zoeken we partners om mee hun schouders te zetten onder het stimuleren van vrouwelijk ondernemerschap.”

De accelerator heeft hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Kortrijk en New York en zet sterk in op internationalisering in Europa en de Verenigde Staten.