Starter van de week: Startersnet wordt huwelijksbureau

startersnetStartersnet, een initiatief van Sonja Van Remoortere uit Malle, kondigt een reeks nieuwigheden aan. De site is volledig vernieuwd en biedt extra functionaliteiten, de leden kunnen genieten van sociale media ondersteuning en voortaan kunnen ook gevestigde bedrijven zich aansluiten. “Hen willen we aanmoedigen ervaring en kennis te delen met de starters, tenminste op voorwaarde dat ze hen een commercieel voordeel bieden. In die zin worden we een huwelijksbureau”, zegt de initiatiefneemster.

Sonja Van Remoortere richtte anderhalf jaar geleden Startersnet op. Doel is exposure te bieden aan jonge bedrijven en hen samen business te laten doen. “In de nieuwe formule blijft het basispakket gratis, maar er komt nu ook een betalende formule – heel betaalbaar weliswaar – waarbij ze bijvoorbeeld ondersteuning krijgen op het vlak van social media.”

Flink groeien
Momenteel biedt de site een forum aan een 300-tal startende bedrijven. Maar dat aantal moet flink de hoogte in. “Ik bouw mijn andere bedrijfje af om mij voluit te kunnen inzetten op de uitbouw van Startersnet”, kondigt Van Remoortere aan. “We breiden straks uit met events om starters en gevestigde bedrijven op een gezellige en plezante manier met mekaar in contact te brengen. Nu nog situeert 70% van de aangesloten bedrijven in en rond de provincie Antwerpen, maar binnenkort moeten er dat uit heel Vlaanderen zijn.”