Silke Nuyens uit Dessel (23 j.) zit in haar laatste jaar Criminologie aan KU Leuven, maar dat belet haar niet om nu al een eigen zaak uit te bouwen. 2 maanden geleden ging ze van start met het online platform Horse & Health waarmee ze dienstverleners in de paardenwereld samenbrengt. En dit is niet het eerste project van de student-ondernemer.

Silke Nuyens noemt de paardenwereld haar thuis, al 16 jaar lang. Dat leidde in 2015 tot de start van C-Equine, een eenmanszaak waarmee ze ponylessen aan kinderen gaf. “Maar de pony die ik had gekocht, was geregeld ziek waardoor ik daarmee ben moeten stoppen.”

Maar niet getreurd. Begin oktober ging www.horseandhealth.be online. “Het doel is een soort van Google creëren voor dienstverlening binnen de paardensector”, legt ze uit. “Via het platform kunnen paardeneigenaars makkelijk een hoefsmid, bekapper, dierenarts, osteopaat of instructeur vinden. Daar is nood aan. Je kan via Google op zoek gaan, maar je weet niet of de persoon de juiste kwalificaties heeft. Iedereen die op mijn site staat, heb ik gecontroleerd naar diploma’s en opleiding en dat die is geregistreerd in de KBO.”

Op schema
Op dit moment heeft een 20-tal dienstverleners zich aangemeld en zij betalen een jaarlijks lidgeld. “Daarmee zit ik op schema. Het doel is om na het eerste jaar 100 dienstverleners te hebben. Via een zoekfunctie kunnen paardeneigenaars makkelijk op zoek gaan. Die vinden stilaan ook de weg. De voorbije maand november had ik 200 bezoekers op de site. Mensen komen ook meermaals terug. Mijn Facebook-pagina heeft een 400-tal likes.”

Een volwaardige job is dit nog lang niet en ze houdt er rekening mee dat het die ook niet zal worden. “Een goede bijverdienste zou al mooi zijn. Ik zou ook graag iets doen in het vakgebied van de Criminologie. In elk geval is een eigen zaak starten een bijzondere ervaring. Ik heb een beter idee gekregen van wat ik graag doe en niet doe, wat ik goed kan en wat minder. Ook al wordt het niet wat ik ervan verwacht, dan zal ik alleszins blij zijn dat ik het heb gedaan.”