Sandra Van Hoof (43) uit Mol-Achterbos noemt zichzelf De Geluksvogel. Beroepshalve. Midden april startte ze een eigen zaak waarmee ze kindercoaching aanbiedt. Bij ons nog vrij onbekend, maar daar wil ze mee verandering in brengen. “Door kinderen even wat te helpen, gaan ze zich nadien veel beter voelen”, legt ze uit.

Sandra weet waarover ze spreekt. Ze geeft les in het lager onderwijs, deels in het 2de leerjaar en deels als zorgleerkracht. “Zelfs als zorgleerkracht kan ik toch niet de dingen realiseren die ik graag zou willen en de hulp bieden die soms nodig is. Vandaar ben ik een opleiding kindercoaching en een aantal vervolgmodules gaan volgen om dat in bijberoep aan te bieden.”

In hun kracht zetten
De Geluksvogel richt zich naar kinderen tussen 6 en 14 jaar die bijvoorbeeld faalangst hebben, snel boos worden, weinig zelfvertrouwen hebben, pesten of gepest worden, in een echtscheiding van de ouders terechtkomen, rouwen of verdriet hebben, enz. “Ik start altijd met een intakegesprek om te achterhalen waar de problemen zich precies situeren. Vervolgens bepalen we welke coachingtechnieken we inzetten. Uiteindelijk doel is dat de kinderen opnieuw in hun kracht worden gezet. Dat kan soms al na enkele sessies.”

Sandra Van Hoof moet vaststellen dat het niet makkelijk is om een publiek te bereiken, terwijl ze vanuit haar praktijkervaring in het onderwijs weet dat er zeker nood is. “Veel mensen hier hebben nog nooit van kindercoaching gehoord. Het komt uit Nederland, waar het al erg ingeburgerd is. Mond-aan-mondreclame werkt ook veel minder. Weinig ouders zullen rondvertellen dat hun kind kindercoaching volgt.”

Het streven is om haar job in het onderwijs nog wat af te bouwen en tegelijk De Geluksvogel te laten groeien.