Inzert GraphicsEen klein jaar geleden ging Sander Diels (28) uit Hulshout van start met Inzert Graphics. Hij kocht een speciale installatie met 95 camera’s waarmee hij mensen en huisdieren inscant. Via 3D-printing maakt hij vervolgens een miniatuurversie van jezelf of je hond. “De zaken lopen goed”, bevestigt de jonge ondernemer.

“De techniek die ik gebruik, is 2 jaar geleden in Nederland uitgevonden”, vertelt Sander Diels. “Bij mijn weten zijn we met 3 in België die over een dergelijke installatie beschikken.”

Die installatie bestaat uit 95 camera’s waarmee Sander in 1 seconde een volledige scan maakt. Achteraf worden de foto’s bewerkt zodat je 1 geheel krijgt. “Er bestaan andere systemen waarbij iemand met een handscanner rond een persoon gaat. Dat duurt veel langer en bijvoorbeeld voor een huisdier wordt dat al veel moeilijker”, legt Diels uit. Het printen zelf doet hij niet. “Dat besteed ik uit. De techniek in 3D-printing is nog volop in ontwikkeling en evolueert snel. In een 3D-printer wil ik voorlopig niet investeren.” In alle gevallen wordt er geprint in verharde zandsteen.

Events
Klanten zijn particulieren die zichzelf of hun huisdier laten reproduceren: ofwel volledig, ofwel een borstbeeld. Ook bedrijven doen steeds vaker een beroep op Inzert Graphics ter gelegenheid van events of andere zakelijke contacten die ze willen verrassen. “De interesse bij bedrijven stijgt, vooral via mond-aan-mondreclame”, merkt Sander Diels. Vanaf de start heeft hij zich 100% toegelegd op zijn eigen zaak en het lukt om er een volwaardig inkomen uit te halen.

Op korte termijn wil hij zich ook gaan toeleggen op Virtual Reality en 360°-opnames. “Ik wil inderdaad verder groeien in dat 3D-gebeuren”, bevestigt hij.

Sander Diels zal zijn installatie opstellen ter gelegenheid van het Forum Innovatie van Voka-Kempen, dat op 5 oktober plaatsvindt in het LITC in Laakdal. Zohra, de eerste humanoïde zorgrobot, babbelt de avond aan mekaar.