Met je baby naar de wellness? Dat kan sinds afgelopen week aan de Nederrij in Herentals. Paulien Hoes ging er van start met Precho, waar je je baby in water kan laten drijven, een massage geven en waar je terecht kunt voor pretechografieën.

Paulien Hoes is een verpleegster met ondernemersambities. Nu nog in bijberoep maar straks in hoofdberoep runt ze het eerste babywellnesscentrum van de Kempen. Zelf heeft ze een zoon van 11 maanden. “Ik maakte met het concept kennis in Antwerpen en wist direct: dit wil ik ook.” Antwerpen was de eerste en Herentals nu de tweede locatie van het franchiseconcept, dat de combinatie maakt van een baby spa en pretechografie.

Bubbelbad
Je kan je baby in een mini bubbelbad laten dobberen en dan krijgt die een zwembad rond het hoofd. “Dat is zeer goed voor de motoriek van de baby”, weet de initiatiefneemster. “Tot 6 maanden kan die eigenlijk niets. En hier kan die zich afstoten tegen de rand en zijn benen vrij bewegen. Dat is goed voor de spierontwikkeling. De baby wordt er ook rustig van.” Nadien volgt een sessie babymassage die ouders krijgen aangeleerd zodat ze het later eventueel ook thuis kunnen herhalen.

Een 2de activiteit is het maken van echo’s in 2D of 3D. Ouders kunnen op die manier een foto laten maken van hun ongeboren baby. “Dat mag ik”, geeft de jonge onderneemster mee. “Maar ik mag wel geen diagnoses stellen. Moest ik iets waarnemen, dan verwijs ik door naar een dokter. Voor de pretecho’s volgde ik trouwens een speciale opleiding.”

Paulien Hoes twijfelt er niet aan of haar Precho een succes zal worden. “In Antwerpen draait het heel goed. Ik zie heel wat jonge mama’s met hun baby niet naar Antwerpen rijden. Herentals is op dat vlak veel beter bereikbaar.”