Dorien Boven en Laura Wuyts, beiden 33 jaar, hebben samen de interieurzaak JUHLA opgericht, gekoppeld aan een studio-shopconcept aan de Bovenrij in Herentals. Dorien is binnenhuisarchitecte van opleiding en was actief bij een aantal betere architectenkantoren. Laura werkt intussen meer dan 5 jaar bij Cogama in Olen, het HVAC-bedrijf van haar vader. Hun passie voor creativiteit leidde naar de oprichting van een interieurzaak.

“Er ging heel wat research vooraf aan de opstart,” legt Dorien uit, die het ‘gezicht’ vormt van JUHLA terwijl Laura vooral de back-office voor haar rekening neemt. “We bezochten een beurs in Parijs voor de selectie van onze merken, contacteerden andere leveranciers en deden onderzoek naar de vraag op het gebied van interieur in de particuliere en B2B-markt.”

Ontwerpen op maat
Aan de Bovenrij stripten ze een handelspand en renoveerden het om er een studio in onder te brengen. “Een architectenkantoor dus, waar we voor onze klanten interieurontwerpen op maat tekenen”, legt Dorien uit. “Van een totaalconcept, de renovatie van een keuken of badkamer tot een meubel op maat.” Anderzijds is er een shop waar klanten de kans hebben om interieurspulletjes te kopen zoals tafellinnen, sierkussens, vazen, klein meubilair, enz. “Een collectie die door ons persoonlijk werd geselecteerd”, benadrukt Laura.

Hogere segment
De 2 richten zich in hun prijszetting naar het hogere segment. “We werken heel persoonlijk en volledig op maat. We willen originele ontwerpen brengen en uitvoeren en gaan hiervoor geen uitdaging uit de weg”, vertellen de 2.

Volwaardige showroom
Het pand aan de Bovenrij waarin JUHLA nu is ondergebracht, is eerder beperkt in oppervlakte. Op termijn denkt het duo aan een volwaardige showroom waar ook groter meubilair kan worden tentoongesteld.