boozetruckGelenaars Sandra Luyckx (43), Bob Van de Velde (39) en Joppe Op de Beeck (15) leggen de laatste hand aan de Boozetruck, een oude Duitse brandweerwagen die ze eigenhandig verbouwden tot een mobiele bar. “Dit wordt mijn nieuwe professionele bezigheid”, benadrukt Sandra, die zich daar voor de volle 200% in zal gooien. De imposante verschijning werd gedoopt als Boozetruck.

“Nadat ik stopte met mijn kledingzaak, werd het tijd voor iets nieuws. Als aanvulling op de populaire foodtrucks, die bestaan in talrijke varianten, dacht ik aan een truck die de bar eender waar brengt. Overal inzetbaar dus, in tal van opstellingen. Bij goed of slecht weer, met een grote variëteit aan dranken. De zoektocht naar een geschikte wagen of truck kon beginnen”, vertelt Sandra.

Niet alleen water
In oktober vorig jaar vonden Sandra en Bob de geschikte truck. “Een brandweerwagen – een Mercedes 608 – uit 1985. Hij deed dienst in Söhlde. We tikten hem op de kop bij Dutch Firetrucks.” Het gezin bouwde de brandweerwagen eigenhandig om tot een mobiele bar zodat er nu meer dan alleen maar water kan worden geschonken. “Van het houten plafond tot de ledstrips en de luifels aan beide zijden van de truck: alles hebben we eigenhandig gemaakt. Enkel het lakken gebeurde elders. We schuurden de truck wel zelf af”, vertelt Bob.

Boozetruck kan worden ingezet op feesten, evenementen, beurzen, festivals,… “Een bar in een brandweerwagen is uniek. Maar we zorgen ook voor het totaalbeeld: van de bar tot tent en verwarming. Ook het drankengamma wordt afgestemd: champagnes of cava? Of toch liever een wijn- of ginbar? Wij zorgen ervoor”, zeggen Sandra en Bob.

Boozetruck werd professioneel uitgerust en beschikt over een grote koelcapaciteit. “We koelen 240 flessen wijn en bijna 400 kleine flesjes”, zegt Bob. “Aan beide zijden van de truck beschikken we over wijnkoelers, een frisdrank- en bierkoeler. Binnenin hebben we een vaatwas, twee diepvriezers en tanks voor zowel zuiver water als afvalwater. De montage en plaatsing was niet evident, gezien in onze truck quasi niets echt recht is.”

De mobiele bar wordt zaterdag 23 januari officieel ingewijd met een feestje in Westerlo.