safaris by chameleonDe moderne technologie neemt alle grenzen weg. Nathalie Leen stuurt sinds kort vanuit Mol met haar consultancybedrijfje Safaris by Chameleon twee Keniaanse reisorganisaties aan. “Ik verzorg van hieruit de marketing, administratieve opvolging, pers- en andere trips. Dat kan perfect via internet, skype, whatsapp, enz.”, legt ze uit. Een starter is ze niet helemaal. “Noem me maar een herstarter”, lacht ze, want voordien vertoefde ze jarenlang in Afrika.

“Ik werk voor twee Keniaanse zusterbedrijven, Kicheche Camps en Chameleon Tours”, vertelt Nathalie Leen van Safaris by Chameleon. “Het ene bedrijf beschikt over accommodaties, zoals lodges en tentenkampen. Het andere houdt zich bezig met tours en travel in heel Oost-Afrika. Vroeger zat ik bijna continu in Afrika, maar aangezien mijn kinderen nu ouder zijn en het onderwijs in Vlaanderen nog altijd hoog staat aangeschreven, zijn we terug naar België getrokken. Van hieruit kan ik perfect ondersteuning bieden aan mijn Keniaanse collega’s op het vlak van marketing, sociale media, algemene administratie, projectwerk enz.”

Flexibel werken
Nathalie Leen werkt vanuit het Technologiehuis in Mol, waar ze een flexwerkplek huurt, een gemeubelde werkplek in een landschapskantoor met nog andere zelfstandige ondernemers. Ze kwam er eerder toevallig terecht. “Mijn kinderen gaan naar de Europese School. Toen ik hen op een ochtend wegbracht, viel mijn oog op de straatborden van het nabijgelegen Technologiehuis. Aangezien we zelf woonachtig zijn in Hasselt, leek het mij zeker interessant om even te gaan kijken. De flexwerkplek is voor mij de ideale oplossing om mijn dagelijkse ritten van en naar Mol te beperken. Ik zet mijn kinderen af op school, start mijn werkdag  en ga hen nadien weer ophalen. Deze werkplek heeft alles wat ik nodig heb. Het is een ideale, budgetvriendelijke formule voor mensen die geen nood hebben aan een volledige en vaste kantoorruimte.”

Kicheche Camps telt een 90-tal medewerkers en verwelkomt jaarlijks zo’n 2.000 toeristen. Bij touroperator Chameleon zijn vijf mensen actief.

Hier vind je nog meer recent gestarte ondernemingen.