De kinderdisco naar een hoger niveau tillen. Dat is de missie van Joren Thys (24) en Lanthe Huygen (25) uit Hoogstraten met hun nieuwe bedrijfje Kidsdisco.be. “Met onze interactieve en animatieve kinderdisco stappen we af van de klassieke DJ die de Plopdans en Justin Bieber opzet”, vertellen de 2.

Joren en Lanthe werkten al een aantal jaren als jobstudent voor DreamTeam Animaties. Nu zetten ze hun activiteiten verder op zelfstandige basis. “Om meer de focus te kunnen leggen en het eigen format verder te ontwikkelen”, vertellen ze.

“Bij ons ligt de nadruk op de animatie en het showaspect. Wij zien een kinderdisco als een avontuur dat we samen met de kinderen willen beleven. We gaan samen met de kinderen doorheen een wereld waarin muziek, dansen, plezier en enthousiasme de kernwoorden zijn.”

Focus op B2B
Lanthe en Joren focussen in de eerste plaats op de B2B-markt zoals personeelsfeesten van bedrijven, voor vereniging en op markten en festivals. Private kinderfeestjes zijn niet de prioriteit. Ze stonden al op verschillende podia zoals de Gentse Feesten, de fandag van KRC Genk, de Sintintrede in Vilvoorde, enz.

Joren is in hoofdberoep consultant/analist in de informatica en Lanthe pedagoog. Hun Kidsdisco.be doen ze voorlopig in bijberoep. “We midden op een straal van zo’n 100 km rond Hoogstraten, dus de provincies Antwerpen, Oost-Vlaanderen, Brabant en Limburg.”

Richting de Sinterklaasperiode presenteren ze zich als de Zwarte Pietendisco, waarbij ze zich verkleden als helpers van de goedheiligman. Met succes. “Voor de Sintperiode zijn we bijna volledig volgeboekt”, vertellen ze.