In het centrum van Oud-Turnhout heeft afgelopen weekend La Plus Belle de deuren geopend, een kledingzaak die zich richt tot modebewuste dames met een plusmaat. Zaakvoerder is Nuria Gorrens (39), zelf uit Oud-Turnhout. “Het is altijd mijn droom geweest om iets voor mezelf te beginnen met kleding.”

Nuria begon haar loopbaan al in de kledingsector als filiaalleidster van een discountzaak in schoenen en sportkleding. Nadien verhuisde ze naar een firma in bedrijfskleding en de jongste 4 jaar werkte ze op de dispatching van Suez in Beerse.

Droom in de kast
“Ik ben altijd bezig geweest met mode en die droom van een eigen modezaak is altijd in de kast blijven liggen, ook omwille van het gezin. Nu de dochter 15 is, zijn er meer mogelijkheden. Bovendien zijn mijn ouders ook altijd zelfstandigen geweest, met een groothandel in bouwmaterialen. Dat heeft ook altijd wel gekriebeld.”

Met La Plus Belle vestigde ze zich in de vroegere winkel van Tabarin, die verhuisde naar het kerkplein. Het interieur werd helemaal verbouwd en straalt charme, warmte en degelijkheid uit. De collectie bestaat uit plus size fashion van maat 42 tot 52.

Aanvulling
“We zijn gaan kijken wat er hier in de buurt nog niet was en we kwamen uit op dameskleding in een plusmaat”, vertelt Nuria. “Oud-Turnhout heeft een bruisend centrum met verschillende speciaalzaken die het goed doen. Mijn winkel vormt daar een mooie aanvulling op.” Naast kleding van de betere merken verkoopt ze ook sjaaltjes en juwelen.

Intussen denkt de pas gestarte onderneemster al aan de volgende stap. “Tussen dit en 5 jaar zou ik graag een bijkomende zaak willen openen.”