Ruim 3 jaar stond Nick Kinschots (32j.) uit Meer zijn klanten in bijberoep bij in hun online aanwezigheid. Sinds januari jl. is Total Media Concepts zijn voltijdse zelfstandige bezigheid. Nog dit jaar wil hij al een eerste medewerker in dienst nemen.

De bachelor Toegepaste Informatica aan wat toen de KHK in Geel heette, bracht zijn IT-kennis in de praktijk met een webshop waarmee hij speelgoed en verzorgingsproducten verkocht. “We bouwden die met een kant-en-klaarpakket”, vertelt hij. “Maar dat liep voor geen meter. Ik ben dan begonnen met die zelf verder te ontwikkelen en te doen groeien. Zo kwam ik erachter dat ik dit graag deed.”

Niet lang getwijfeld
“Mensen begonnen te vragen of ik ook voor hen iets kon doen en zo ben ik in mei 2014 in bijberoep gestart met webdesign.” Zijn vaste job situeerde zich op de IT-afdeling van Geronika in Westmalle. “Het bijberoep groeide dermate dat ik een keuze moest maken. Door de combinatie vond ik dat ik ook niet genoeg focus kon leggen. Ik heb niet lang getwijfeld om de stap te zetten. Ik had mijn werkgever ook al langer op voorhand gemeld dat ik voltijds voor mezelf wou gaan werken.”

Total Media Concepts bestaat uit 3 pijlers: webdesign, online marketing en grafische vormgeving. “We staan klanten bij van A tot Z. Het is niet genoeg om een website te hebben. Daar moet ook een strategie achter zitten. We begeleiden onze klanten naar hun online zichtbaarheid. Samen met klanttevredenheid liggen daar de prioriteiten.”

Voor aanvullende diensten doet hij nu een beroep op freelancers, maar het ligt in de bedoeling om nog dit jaar een eerste medewerker aan te werven. “Ik heb een ingericht kantoor thuis waar plaats is voor 4 tot 5 mensen”, geeft hij nog mee.