Hanne Joosen (21j.) uit Hoogstraten laat er geen gras over groeien. In juni studeerde ze af aan de Karel De Grote Hogeschool in Antwerpen en meteen vestigde ze zich als zelfstandig fotografe. Haar specialiteiten zijn architectuur en foodfotografie.

“Dat zijn 2 dingen die ik van thuis uit mee heb gekregen”, vertelt ze. “In het weekend kookt mijn papa meestal en hij probeert dan nieuwe gerechten, nieuwe smaken uit. Samen met mijn mama ben ik gepassioneerd door interieurs. Interieurbladen is iets dat je standaard bij ons thuis vindt.”

De jonge onderneemster ging op 1 juli van start als fotografe in hoofdberoep onder de bedrijfsnaam Hanne Joosen Fotografie. “Het viel me in reclamebladen op dat bedrijven vaak adverteren met slechte foto’s die ze vaak snel zelf hebben gemaakt met hun gsm. Hun product kan dan nog zo mooi zijn, maar als je het niet goed aan de klanten laat zien, haken die af. Dit is zowel bij bedrijven als keukenwinkels, meubelzaken, restaurants maar evengoed in de vastgoedsector en bij architecten. Hierin wil ik verandering proberen te brengen. Een mooi beeld nodigt sneller uit tot reactie dan tekst of slogans.”

Eerste klanten
Hanne Joosen werkte al tijdens haar studies aan een portfolio, naast de opdrachten die ze vanuit de school kreeg. Daarvoor nam ze contact op met architectenbureaus, restaurants, enz. “Voor Texture Painting in Turnhout mocht ik de SVNTY’s winkel in Antwerpen fotograferen. Toen ik net opgestart was in hoofdberoep, gaven ze mijn contactgegevens door aan Ideal Work, een Italiaans bedrijf waarmee ze samenwerken. Ze wilden enkele van mijn beelden die ik in de SVNTY’s winkel maakte, van me kopen voor hun catalogus en website.” En zo waren er intussen nog enkele andere opdrachten, vaak voor bedrijven en organisaties uit de streek.